⚠ שימו לב!

הדף שאתם קוראים לקוּח מארכיון האתר „מילים דיגיטליות”.
לאתר במתכונתו החדשה לחצו כאן.

אתר לגינה הקהילתית במוזיאון הטבע
‎2014·01·13‏

אחד המקומות האהובים עלי ועל הילדים בירושלים הוא הגינה הקהילתית שבמוזיאון הטבע (שגם הוא אחלה, אם כי הוא מהווה מוצג מוזיאוני בפני עצמו; אם אתם מתעניינים ב(מוזיאוני) טבע, רוצו עכשיו לראות ולקרוא את אמילי ותחזרו בעוד כמה שעות). הביטוי הראשון שעולה לראש הוא „פינת חמד”. הייתי רוצה להשתתף שם בעבודת־האדמה עם הילדים (ו/או בלי…), אבל זה לא תמיד פשוט מבחינה טכנית. בכל מקרה, רציתי לחפש מידע על הפעילות בגינה באינטרנט. לא מצאתי, והבנתי שעיקר הקיום הקיברנטי של הגינה הוא ברשימת־התפוצה בדואל (שאפילו על איך להרשם אליה אין מידע נגיש ב־WWW…), אז הצעתי שאבנה ואתחזק אתר (נו, כי יש לי כל־כך הרבה זמן פנוי…).

אז הנה הכתובת: http://ginateva.net

העיצוב הוא שילוב (אסתטי, אני מקווה) של סקאלת צבעים ממקום אחד, תמונה של עץ ממקום אחר וגרפיקה וקטורית של אייקונים ממקום שלישי. שנאמר, „ועכשיו כשאני חושב על זה, הרי אפשר לטעון שכל אומנות יצירתית נובעת ממשהו כמו מוטציה במחשבה”. הפונט של הכותרת הוא SBL Hebrew, ושל גוף הטקסט — אָלֶף.

המערכת שמייצרת את האתר היא המערכת הסטטית פליקן. ממה שיצא לי לשחק איתה בינתיים, היא נראית לי יותר מאשר ג׳קיל, המערכת שהאתר הזה רץ עליה. זה ממש לא אמור להיות סיפור להמיר את האתר הזה לפליקן, רק שאני לא חושב שזה שווה את הטרחה אחרי שכבר התאמתי אותו לג׳קיל בדיוק איך שאני רוצה.

התוכן הוא העתק של ההודעות מרשימת־התפוצה, עם טיפה עריכה גראפית (לבטל את זה שכל הטקסט בבולד, ולהחליש קצת את הווליום של הצבעים). אפשר בקלות לעשות לזה אוטומטיזציה (מ־Mutt דרך סקריפט שיעכל את הקבצים הגולמיים ויפלוט את התוצאה לספריה של פליקן ואז יריץ את הפקודה לעדכון האתר).

תגים