כמה טיפים קטנים להכנת אוכל
כמה רעיונות שלקח זמן עד שחשבתי עליהם או שלמדתי עליהם. אולי הם טריוויאליים אבל האינטרנט סופג הכל.
1. 🥛 איך להכין חלב שקדים?
חלב צמחי זה גם מעולה בפני עצמו וגם עוזר למי שמורגלים בחלב של יונקים ורוצים להמנע מאלימות. אלא מה, לקנות חלב זה גם יקר וגם מבאס מבחינה סביבתית: לאסוף את החומרים לייצור הקרטונים עם הציפוי האטום, לארוז, לשנע (כולל הנוזלים והאריזה) ואז לזרוק את האריזה. יש לנו מכונה להכנת חלב סויה, שמחממת וטוחנת, אבל זה תיק לנקות אותה.
פתרון הרבה יותר פשוט, שיישים בבית, מקטין את השימוש באריזות ולא מצריך העברה של מים במשאיות הוא להכין חלב שקדים מחמאת שקדים (כמו שיש „חמאת בוטנים”). אפשר לקנות חמאת שקדים בכל „בית טבע” ובהרבה מכולות וסופרים (או בחנויות אינטרנטיות כמו „המזווה”). לחברות שונות יש שמות שונים לאותו מוצר: שקדיה, שקדימון, השקד וכד׳.
יש שתי דרכים להכין חלב שקדים מחמאת שקדים:
- הדרך הקלה ביותר אבל הפחות מוצלחת היא למלא צנצנת זכוכית עד החצי במים, להוסיף קצת חמאת שקדים לפי הסמיכות הרצויה, לסגור, לנער היטב ואז להוסיף עוד מים ולנער שוב. היתרון הוא שככה מלכלכים רק את הכלי שבכל מקרה משתמשים בו לשמירת החלב שנשאר, ואין צורך במכשירים חשמליים. החסרון הוא שבשיטה הזאת הערבוב של חמאת השקדים והמים לא אופטימלי, ואחרי זמן הם יפרדו.
- הדרך הטובה יותר היא להשתמש בבלנדר חשמלי. הבלנדר מסוגל לערבב באופן כזה שהכל יוצא אחיד ונשאר אחיד גם לאחר זמן.
אפשר להוסיף גם המתקה, אבל כדאי להתרגל להמנע. אם אתם רגילים לחלב מתוק, אפשר להמתיק כל פעם קצת פחות עד שמתרגלים לחלב ללא המתקה בכלל. יש מתיקות בשקדים.
אני לא שותה קפה, אז אני לא יודע איך זה מגיב בקפה.
2. 🙃 איך למנוע התגבשות של טחינה בתחתית הכלי?
נכון תמיד בתחתית של הכלי של הטחינה יש גוש מוצק? נכון תמיד מתעצלים לגרד אותו ובמקום זה פותחים טחינה חדשה, מה שיוצר אינפלציה של כלים 99% גמורים?
אז להגר יש פתרון: להניח את הטחינה הפוכה על המדף. כשמשתמשים בה, היא מתערבבת מאליה.
3. 🥦 מה לעשות עם הגבעול העבה של הברוקולי?
עד שלמדתי שהוא אכיל הייתי זורק את הגבעול העבה. לא עוד! קולפים את הקליפה הקשה, חותכים לחתיכות בינוניות ומאדים בדיוק כמו שאפשר לאדות את שאר הברוקולי. למעשה, לדעתי החלקים העבים אפילו יותר טעימים מהתפרחת.
4. 🍋 איך מוסיפים לימון לטחינה?
אני לא מחסידי הטחינה החמוצה, אבל בני ביתי כן, אז אני מתגמש…
נכון כשסוחטים את הלימון תמיד תמיד נופלים גרעינים מהלימון לתוך הטחינה ואז הם תמיד מחליקים כשמנסים להוציא אותם והיד מתמלאת בטחינה ומיץ לימון (או, אם משתמשים בכפית, חצי מהטחינה יוצאת ביחד עם הגרעינים)?
הפתרון הפשוט הוא… להפוך את הסדר: לסחוט את הלימון מראש לתוך כלי ריק, להוציא בקלות את הגרעינים ואז להוסיף אל הכלי את הטחינה ואת המים ולערבב.
5. 🪛 איך פותחים פיסטוקים עם פתח קטנטן?
אפשר לשבור את הציפורניים, אפשר להשתמש בסכין קהה (לא מאוד נוח), אבל לו רק היה לנו כלי בדיוק בצורה ובגודל המתאים שהיה מגיע ביחד עם פיסטוקים בכל מקרה והוא אפילו היה בר־קימפוסט בסיום השימוש… 🤔
אז אפשר פשוט להשתמש בקליפה של פיסטוק שכבר פתחתם כדי לפתוח את הקשים יותר: לשים את הקצה בפתח ולהשתמש במנוף.
6. 🚰 איך לשטוף קטניות, עלים, כלים ותינוקות בלי להשתמש במים?
טוב ששאלתם. פעם כתבתי על זה פוסט.
7. 🍵 איך מכינים תה מעלים?
תה זה טעים. הסוגים שאני הכי אוהב הם לבן, ירוק (סנצ׳ה), אולונג ואסאם, ומעדיף בדרך כלל רק עלים של תה בלי תוספות.
בחוץ אני תמיד שותה תה קר כדי להמנע מהסיבוך של התעסקות עם מים חמים. הדרך הקלה ביותר להכין היא בבקבוק לחליטה כמו זה: שמים את העלים במסננת שלהם מצד אחד (שתי כפיות מספיקות בכיף ליום שלם), ממלאים מים בטמפרטורת החדר מהצד השני ואחרי כמה זמן יש תה מוכן. השיטה הזאת מחייבת גם לשתות בכמות טובה, כי אם לא שותים ומחכים יותר מדי זמן התה נעשה מרוכז ומר מדי ולא טעים. גמרתם? ממלאים מחדש וחוזרים על התהליך.
בבית בחורף אני מעדיף לשתות תה חמים. יש כל מני כלים מיוחדים שמאפשרים את הסינון של העלים, אבל אני משתמש בפטנט פשוט וחורני שעובד מעולה. את העלים אני מניח בפינג׳אן עם מים (כלומר בג׳זווה) ושם על האש הכי קטנה לעשר דקות (אפשר על אש גדולה יותר לפחות זמן אם אתם אוהבים תה חם יותר). עכשיו יש לנו כלי מלא בתה ועלים; איך נפריד ביניהם? נניח צלחת קטנה (מהסוג שמניחים מתחת לספלים) על הכלי כמו מכסה, נצמיד אותה מלמעלה עם האגודל כדי שלא תיפול, ונמזוג. התה יכול לעבור ברווח הקטן שבין הצלחת לשפת הכלי, אבל העלים לא. אחרי שגומרים לשתות אפשר למלא מחדש (את העלים שנדבקו לצלחת אפשר לשטוף לתוך הכלי כשממלאים כדי לא לבזבז) ולשתות שוב ושוב.